Промоција часописа „Култура“ 164. број

У Заводу за проучавање културног развитка данас је представљен нови 164. број часописа за теорију и социологију културе и културну политику „Култура“, у ком су обрађена два темата: “800 ГОДИНА АУТОКЕФАЛНОСТИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ“ и “СРБИЈА И ФРАНЦУСКА – КУЛТУРА, ОБРАЗОВАЊЕ, ПОЛИТИКА“.

(Фото Завод, на фотографији с лева на десно: др Вук Вукићевић, одговорни уредник часописа „Култура“ и директор Завода за проучавање културног развитка, проф. др Срђан Симић, уредник теме 800 година аутокефалности Српске православне цркве, др Александра Колаковић, коуредница теме Србија и Француска – култура, образовање, политика, проф. др Владислава Гордић Петковић, главна уредница часописа)

Проф. др Срђан Симић у уводној речи приређивача прве теме истиче да се „поводом 800 година аутокефалности СПЦ, узима у обзир незаобилазни културно-историјски, и верско-просветитељски идентитет нашега народа у коме је водећу улогу, у стварању српске државе, имала Српска православна црква.“.

Уредници друге теме др Александра Колаковић и др Алексис Труд указали су да им је при уређивању темата циљ био да кроз радове еминентних стручњака не пруже само нове податке, већ да покрену и дискусију „о дометима француско-српске сарадње, пре свега у сфери културе, у прошлости, као и садашњости.“

Окупљеној публици у Галерији Завода обратили су се: проф. др Срђан Симић, уредник теме 800 година аутокефалности Српске православне цркве, др Александра Колаковић, коуредница теме Србија и Француска – култура, образовање, политика, проф. др Владислава Гордић Петковић, главна уредница часописа и др Вук Вукићевић, одговорни уредник часописа „Култура“ и директор Завода за проучавање културног развитка.