ХРИШЋАНСТВО И САВРЕМЕНА КУЛТУРА У ДОМУ ОМЛАДИНЕ

У оквиру трибинског програма Дома омладине представљен је часопис Култура, темат Хришћанство и савремена култура. Тематски број су приредили проф. др Александар Ђаковац и др Владимир Коларић.

Трибина je одржана 13. марта 2024. године у оквиру циклуса „Цивилизација, култура, религија – савремено читање древних трагања”, у организацији Дом омладине и Библијског културног центра.

Учествовали су:

Владимир Коларић, Завод за проучавање културног развитка

Славиша Костић, наставник Верске наставе

Сергеј Беук, Дом омладине Београда.

Модератор: Јован Благојевић, Библијски културни центар

Трибина поводом тематског броја часописа КУЛТУРА у Дому омладине Београда, 13. март 2024.

У среду, 13. марта 2024. године, у 19 часова, у Дому омладине Београда (Клуб) биће одржана трибина поводом тематског броја часописа „Култура” (178-179), посвећеног теми ХРИШЋАНСТВО И САВРЕМЕНА КУЛТУРА. Тематски број су приредили проф. др Александар Ђаковац (Православни богословски факултет Универзитета у Београду) и др Владимир Коларић (Завод за проучавање културног развитка). Трибина ће бити одржана у оквиру циклуса „Цивилизација, култура, религија – савремено читање древних трагања”, у организацији Дом омладине и Библијског културног центра.

На трибини ће учествовати:

Владимир Коларић, Завод за проучавање културног развитка

Славиша Костић, наставник Верске наставе

Сергеј Беук, Дом омладине Београда.

Модератор: Јован Благојевић, Библијски културни центар

ПРОМОЦИЈА НОВОГ 178-179. БРОЈА ЧАСОПИСА ,,КУЛТУРА“ са темом ,,Хришћанство и савремена култура“

У уторак, 5. марта 2024. године, у 12 часова, у Заводу за проучавање културног развитка (Риге од Фере 4) биће одржана промоција двоброја часописа КУЛТУРА (178–179), у целини посвећеног теми ХРИШЋАНСТВО И САВРЕМЕНА КУЛТУРА. Тематски број су приредили проф. др Александар Ђаковац и др Владимир Коларић.

Овој теми, важној за разумевање како савремене културе, тако и хришћанства и његове улоге и позиције у савременом друштву, посвећено је укупно 13 радова, чији аутори су теолози, религиолози, философи, теоретичари уметности и културе и теоретичари књижевности.

На промоцији ће говорити:

Александар Ђаковац, Православни богословски факултет Универзитета у Београду

Јана Алексић, Институт за књижевност и уметност

Владан Таталовић, Православни богословски факултет Универзитета у Београду

Владимир Коларић, Завод за проучавање културног развитка

Слађана Илић, главна уредница часописа Култура

 

Објављен 181. број часописа Култура

Објављен 181. број часописа Култура, у издању Завода за проучавање културног развитка, који за тему има Индијско-српске везе.

Прочитајте садржај 181. броја

Објављен 180. број часописа Култура

Објављен 180. број часописа Култура, у издању Завода за проучавање културног развитка, који за тему има Историјску мисао у 21. веку – између фрагментације и великих приповести.

Прочитајте садржај 180. броја

НЕМА МЕСТА ПАНИЦИ У СРЕЋНОМ, НОВОМ, ДИГИТАЛНОМ СВЕТУ: ЗАКЉУЧАК ПРОМОЦИЈЕ НОВЕ КУЛТУРЕ

У Галерији Завода одржана је промоција новог 176. броја часописа Култура, који за тему има Нове технологије, нови наративе и нови потрошаче, пред многобројном публиком из света кулуре.

Нове технологије, нови наративи и нови потрошачи

У понедељак, 16. октобра са почетком у 15 часова у Галерији Завода за проучавање културног развитка биће одржана промоција новог 176. броја часописа Култура, који за тему има Нове технологије, нове наративе и нове потрошаче.

 

Објављен број 178-179 часописа Култура

Објављен број 178-179 часописа Култура, у издању Завода за проучавање културног развитка, који за тему има Хришћанство и савремену културу.

Прочитајте садржај броја 178-179

Добринка Кузмановић је добитник овогодишње награде за медијску писменост Драган Јањић

Добринка Кузмановић је добитник овогодишње награде за медијску писменост Драган Јањић, коју други пут по реду додељују новинска агенција Бета и Независно удружење новинара Србије. Текст Добринке Кузмановић под насловом Од „дигиталних урођеника до „дигиталних кретена“ – млади и дигитални јазови је објављен у часопису Култура број 176 у тематском поглављу Нове технологије, нови наративи и нови потрошачи које је уредио и приредио др Слободан Пенезић, члан редакције часописа Култура.