• Срп
  • Eng
Časopis Kultura
  • О Часопису
  • Бројеви
  • Претрага
  • Вести
  • Упутство
  • Преводи
  • Редакција
  • Медији о часопису
  • Контакт
  • Птретрага
  • Menu Menu
  • О Часопису
  • Бројеви
  • Претрага
  • Вести
  • Упутство
  • Преводи
  • Редакција
  • Медији о часопису
  • Контакт
Ви сте овде: Насловна1 / Часописи2 / Култура сваштоједа (Књига 1)

Култура бр.109-112 (1) / 2004 Култура сваштоједа (Књига 1)

Редакција: Татјана Бокан, мр Ивана Ђокић, др Јелена

Ђорђевић (главни и одговорни уредник), мр Бошко Милин,

др Ивана Спасић, Предраг Шарчевић, Вања Шибалић, др Мишко

Шуваковић, др Зорица Томић, др Милан Вукомановић

Лепотом часописа бавио се: Боле Милорадовић

Лектор / коректор: Мира Биљетина

Припрема за штампу: Светозар Станкић

Издавач: Завод за проучавање културног развитка

За издавача: др Вукашин Павловић

Редакција часописа Култура, Београд, Риге од Фере 4,

тел. 637-565

Часопис излази четири пута годишње

Претплате слати на адресу: Завод за проучавање културног

развитка, Риге од Фере 4, жиро-рачун 840-704664-57

с назнаком “За часопис Култура”

E-mail: kultura@zaprokul.org.yu

KULTURA - Review for the Theory and Sociology of

Culure and for Cultural Policy (Editor in Chief dr Jelena

Đorđević), Beograd, Rige od Fere 4, tel. 637-565 Pubished

quarterly by Zavod za proučavanje kulturnog razvitka

(Center for Study in Cultural Development),

Beograd, Rige od Fere 4

Радове слати у два штампана примерка и на дискети

(у програму Word), уз резиме на енглеском језику

штампа: ФОТО ФУТУРА,

Београд, Београдског батаљона 3

Тираж: 500

штампање завршено: фебруара 2005.

YU ISSN 0023-5164

Издавање овог броја Културе помогло је

Министарство културе Републике Србије

Антропологија

Клод Фишле
ФУНКЦИЈЕ ИСХРАНЕ

Пол Розен
СИМПАТИЧКА МАГИЈА

Лоренс Осипов
ЖИВА ХРАНА, МРТВА ХРАНА

Симболи

Клод Фишле
МЕСО, ПОДЕЛА И СОЦИЈАЛНИ НАПРЕДАК

Пјеро Кампорези
МЛЕЧНИ ПУТ

Сидни Минц
ХРАНА, ДРУШТВЕНОСТ И ШЕЋЕР

Доминик Фурније
ФЕРМЕНТИ КУЛТУРА

Аида Канафани-Захар
ПОХВАЛА ХЛЕБУ

Класици

Џек Гуди
ГОРЕ И ДОЛЕ: КУЛИНАРСКА КУЛТУРА АЗИЈЕ И ЕВРОПЕ

Пјер Бурдије
ХАБИТУС И ПРОСТОР СТИЛОВА ЖИВОТА

Увод

Јелена Ђорђевић
УВОД – ХРАНА: ИНТЕРПРЕТАЦИЈЕ И ИНОВАЦИЈЕ

Култура бр. 109-112 (1) / 2004

Преузмите број
  • Подели на Facebook
  • Подели на Twitter
  • Подели на LinkedIn
  • Подели на мејл

Контакт

Адреса: Риге од Фере 4, Београд

Фиксни телефон: +381 11 2637 565

Факс: +381 11 2638 941

Електронска пошта: info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Часопис Култура

Scroll to top