У препуној Галерији Завода за проучавање културног развитка свечано је промовисан нови јубиларни двоброј 170-171. часописа за теорију и социологију културе и културну политику Култура. Поздравну реч окупљеној публици, познатим личностима у култури и директорима установа културе, упутио је Марко Крстић, в.д. директора Завода.

Крстић је истакао да је: „осавремењивање изгледа часописа дошло као потреба за што већим бројем читалаца јер Култура је једини часопис за социологију културе и културну политику. Наравно, то не значи да нисмо свесни дуге традиције овог култног часописа коју гледамо с уважавањем и поштовањем. Култура ће и даље остати један од наших најважнијих часописа са највишим научним дометима. Историја уметности је и историја промена, и у то име, Култура и концепцијски мора бити другачија него раније, и видљиво активнија у јавном животу Србије разматрајући неуралгичне и жижне тачке културе и културне политике.“

Промоцију је отворио помоћник министра културе и информисања за савремено стваралаштво господин Радован Јокић, јасно указавши да је „часопис Култура отишла корак даље. Очекујемо да њен простор деловања буде сублимација оних актуелности са којима се Министарство суочава, рачунамо и на помоћ у решавању изазова са којима се савремена култура и свет суочава. Даљи сегмент у коме нам овај значајни часопис може помоћи је свакако контектстуализација и присуство реалних пројекција као одговор на тему како развити и побољшати културу.“

У нови концепт који доноси „Култура“ публику су надахнуто упутили др Слађана Илић, главна уредница часописа Култура и чланови редакције: др Јана Алексић и др Владимир Коларић.

У пријатној атмосфери представљен је тематски триптих овог двоброја: „Култура, субјекат, филозофија“, „Култура и креативност“ и „Култура и наслеђе“, а публика је исказала велико интересовање за новији и модернији изглед  часописа.