Представљен 165. број часописа „Култура“: Стрип и идентитет

У Дому омладине је синоћ представљен 165. број часописа за теорију и социологију културе и културну политику „Култура”, посвећен теми „Стрип и идентитет“, у којем су објављени научни и стручни текстови компетентних домаћих и страних аутора из осам земаља и на седам језика.

На промоцији су говорили Зоран Стефановић, уредник теме „Стрип и идентитет“, проф. др Ирина Антанасијевић, ауторка текста „Серјожа и Ниночка у Краљевини Југославији“, проф. др Владислава Гордић Петковић, главна уредница часописа „Култура“, доц. др Владимир Коларић, члан редакције овог часописа и др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка и одговорни уредник часописа „Култура“.

Промоција је окупила ауторе и сараднике часописа „Култура“, поклонике стрипа и представнике медија. Како би се изашло у сусрет свима који нису могли да присуствују промоцији, организован је директан пренос, чији се снимак може погледати на фејсбук каналу Завода за проучавање културног развитка. Све текстове из 165. броја „Културе“ могуће је преузети на интернет сајту часописа: https://www.casopiskultura.rs и помоћу мобилне апликације „Часопис Култура“.