СВАКОДНЕВИЦА/ХИП-ХОП

Представљање новог 162. броја часописа „Култура“ одржано је данас, у пуној Галерији Завода за проучавање културног развитка. У оквиру новог броја приређене су две целине: Свакодневица и Хип-хоп.

Тематску целину Свакодневица приредила је  проф. др Владислава Гордић Петковић, као опомену и позив на трагање „за моралним параболама, егзистенцијалним алегоријама и парадигматским кључевима који би нам предочили наш свакодневни живот.“ У овој целини осам аутора разматра свакодневицу из различитих теоријско – критичких углова.

Хип-хоп, је друга тематска целина у новом броју, коју је приредио др Драган Ђорђевић као део  културе отпора. Она доноси шест текстова који анализирају историјски успон постављене теме, али и отварају важна питања савремене хип-хоп културе.

С лева на десно: Драган Ђорђевић,  Владислава Гордић Петковић и Владимир Коларић (Фото Завод)

Академској и културној јавности окупљеној на промоцији обратили су се: проф. др Владислава Гордић Петковић, главна уредница часописа „Култура“ и уредница теме о свакодневици, др Драган Ђорђевић, уредник теме о хип-хопу, и доц. др Владимир Коларић, члан редакције часописа „Култура“.

Публика (Фото Завод)